Beaver Builder is onze favoriete pagebuilder

Over de Beaver Builder

Beaver Builder is een pagebuilder waarmee je snel een geweldige website kunt bouwen in WordPress die geschikte is voor alle apparaten en schermen. Beaver Builder is één van onze favoriete pagebuilders waar we zelf ook inmiddels meer dan 3 jaar naar alle tevredenheid gebruik van maken voor verschillende websites, shops en blogs.

Er zijn wereldwijd inmiddels meer dan 500.00 websites gebouwd en er wordt door echte professionals continue gewerkt aan het verbeteren van het product. Dus zeker geen losse flodder maar een product en bedrijf waarop je echt kunt bouwen. Beaver Builder doet veel updates, luistert goed naar de gebruikers en heeft een fantastische klantenservice.

Ook de community rondom Beaver Builder is groeiende, zo kun je via de openbare Facebook Groep en het Slack kanaal snel antwoord krijgen op vragen. Ook de ontwikkelaars zitten in deze kanalen om je van een goed antwoord te kunnen voorzien. Voor webbouwers die werken met WordPress is dit zeer prettig en nog weleens iets dat vaak niet goed ingeregeld is bij plugin leveranciers. Als webbouwer hebben we verschillende pagebuilders getest en waar we vooral naar hebben gekeken zijn niet zo zeer alle mogelijkheden want dat zit bij de meeste Pagebuilders wel aardig snor. De voor ons 8 belangrijkste onderdelen waar we naar hebben gekeken zijn:

  1. Kun je supersnel een werkende site opzetten
  2. Zit er een serieus bedrijf achter met goed ondersteuning
  3. Kun je het product Whitelabel aanbieden voor een scherpe vaste prijs
  4. Is het mogelijk gemaakte websites of sjablonen eenvoudig te hergebruiken
  5. Werken de gemaakte websites netjes op mobiel en tablets
  6. Is er een ruim aanbod aan professionele sjablonen
  7. Is de pagebuilder voor SEO en snelheid geoptimalisserd
  8. Zijn er goede integraties en derde partijen plugins
  9. Kunnen we zonder al teveel technische kennis van programmeren de website op maat maken voor onze klanten (MKB)
  10. Beperkte mogelijkheden voor verschillende type gebruikers

Het antwoord op al deze punten kunnen we volmondig met een JA beantwoorden.

1. Snel een website bouwen

Bouw je website in minuten, niet in maanden. Dat is het motto van de mensen achter de Beaver Builder. Dit is misschien ietwat te optimistisch maar snel kan het zeker. Daarnaast kun je makkelijk sjablonen, modules en rijen hergebruiken, iets dat vooral voor webbouwers behoorlijke tijdwinst kan opleveren. Uiteraard moet je leren werken met de Beaver Builder maar dit is met alle tools het geval. Wij hebben inmiddels meer dan 120 websites gemaakt met de Beaver Builder en kunnen zeggen dat dit ons enorme tijdwinst heeft opgeleverd in vergelijking met onze vorige manier van werken.

2. Een serieus bedrijf waarop je kunt bouwen

Waar we vaak tegenaan zijn gelopen met plugins en thema’s voor WordPress was onvoldoende doorontwikkeling en slechte ondersteuning. Dit was dus echt een punt waar we kritisch naar hebben gekeken bij het selecteren van een pagebuilder. Gelukkig is er een snelle professionalisering gaande de laatste jaren in WordPress land. Eerst hoorde je vaak dat een internetbedrijf het er wel even naast deed maar tegenwoordig zie je serieuze bedrijven ontstaan die niks anders doen dan werken aan het product. En daar waren we naar op zoek en hebben we gevonden bij Beaverbuilder. Snelle support via hedendaagse kanalen zoals Facebook en Slack, daaarnaast kun je via je eigen admin snel een ticket indienen waarop je ook snel een reactie krijgt.

3. Whitelabel (voor webbouwers) tegen een scherpe vaste prijs per jaar

Het grote voordeel is dat aanbieders van WordPress plugins en thema’s vaak wereldwijd het product kunnen aanbieden in een grote community. Hierdoor kunnen ze in korte tijd een groot bereik genereren dat vaak resulteert in een scherpe jaarlijkse vaste pricing. Bewust noem ik een vaste jaarlijkse prijs, dit wilden we namelijk graag want hiermee waarborgen ze een gezonde financiele situatie zodat het product kan worden doorontwikkeld en de support gewaarbord blijft. We waren op zoek naar een agency license met een vaste jaarprijs waarbij we een ongelimiteerd aantal sites kunnen aanbieden in een whitelabel omgeving. Beaver Builder kun je volledig omtoveren tot je eigen product, denk aan de naamgeving van het meegeleverde thema en de plugin informatie.

 

Blog item under construction

 

 

 

 

Laat een reactie achter